SHL säsongen har dragit igång! Så nu är det bara att börja köpa biljetter eller poppa popcorn för en kväll vid tvn!

Ett av våra närmsta grannlag som är med i SHL, Färjestad BK öppnade SHL-säsongen i lördags och vann efter straffar 3-2. En riktigt spännande match där Michael Lindqvist blir FBKs förste målskytt! Han har visat sig vara ett väldigt bra nyförvärv för FBK.

Ett annat nyförvärv är Christoffer Törngren, en så kallad ”Guldhjälte” enligt expressen sen han spelade med HV71. Sportchefen Peter Jakobsson har höga förväntningar på honom. Han säger till expressen att han ”ser en blivande landslagsspelare i honom”.

I allmänhet är det en spännande säsong för FBK med ny tränare Johan Pennerborn och färsk lagkapten Alexander Johansson! Den nye lagkaptenen verkar positiv inför säsongen men säger också på SHLs hemsida att ”det är hårt jobb som krävs för att spela i Färjestad”. Färjestad siktar högt i år!

Medans FBK har många av fjolårets spelare kvar har Örebro nästan bytt ut sitt lag helt! De de ville ha en nystart så de har bytt ut så många som 12 spelare! Ni kan se de nya spelarna för säsongen här. Sportchefen Niklas Johansson förklarar på SHLs hemsida att de har ”lagt om träningen och spelsystemet helt”. Så det blir spännande och se om lagets omstart kan leda till ett uppsving efter det tunga fjolåret!

Örebro spelade också i lördags mot Luleå, de stod sig ganska bra mot Luleå och tog chansen om Luleå blev lite avvaktande. Matchen slutade 4-3 till Luleå, men jag vill ändå påstå att Örebro har jobbat upp sig från föregående säsong och det ska bli intressant att följa dem och se hur långt de kan ta sig.

 

Jag hoppas ni är taggade för årets hockeysäsong! Ni är självklart alltid välkomna in på Kristinehamns hall Björkhallen för att kolla matcher och träningar och ta en kopp kaffe och njuta av hockey på nära håll!